Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Όταν η κυβέρνηση απαιτούσε από τη δικαιοσύνη να ασκηθούν διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής

Το γνωστό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή έναν επώνυμο νομικό, στενό φίλο πολιτικών και δημοσιογράφων και μόνιμο καλεσμένο στα τηλεπαράθυρα των πρωινάδικων, έφερε ξανά στο προσκήνιο τον ρόλο των θεσμών και με τον τρόπο που αυτοί απονέμουν δικαιοσύνη. Για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής έχουμε έναν νέο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ δικαστικών λειτουργών, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως συμβαίνει κάθε φορά που ο καθένας επιχειρεί να προασπίσει τα πολιτικά του συμφέροντα. Υπάρχει όμως και μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η οποία χρήζει απάντησης. Δήλωσε πρόσφατα ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του εν λόγω νομικού, ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να σχολιάσει την οποιαδήποτε απόφαση της δικαιοσύνης, γιατί είναι ανεξάρτητη και ως τέτοια θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να πράξει το έργο της.

Ξεχνάει προφανώς ότι η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη έχει καταστεί εκτελεστής πολιτικών εντολών και μάλιστα απευθείας προερχόμενων από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος του, Αντώνη Σαμαρά, για να φυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πριν την έναρξη της πρώτης φάσης της δίκης. Ξεχνάει ότι μέχρι πρότινος παρίστανε τον δικαστή έχοντας υπερψηφίσει φωτογραφικές τροπολογίες, προσβάλλοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος να κατέρχεται στις εκλογές, πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση στα δικαστήρια. Ξεχνάει το σύνθημα «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ» την ώρα που διεξαγόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, ασκώντας πιέσεις στους δικαστές για την καταδικάσουν. Η κυβέρνηση, λοιπόν, δε χρειάζεται να σχολιάζει τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης όταν παριστάνει η ίδια τους δικαστές και παίρνει τις αποφάσεις για λογαριασμό της.

Για του λόγου του αληθές επανερχόμαστε σε ένα άλλο πρόσφατο περιστατικό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή λόγω των περιεχομένων των άρθρων που καταχωρούσε στην ιστοσελίδα του κινήματος. Η ΝΔ όχι μόνο απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός, αλλά πάλι δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε επί λέξει ότι «Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή». Όλα αυτά την ώρα που το εφετείο βρίσκεται σε εξέλιξη, που η Χρυσή Αυγή διεκδικεί την αθωότητα της, που το δικαστήριο εξετάζει εκ νέου την υπόθεση και υποτίθεται ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους τους κατηγορούμενους.

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.