Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Απόπειρα του ΓΕΕΘΑ να συγκαλύψει το προφανές

19/09/2023

Το τραγικό συμβάν στη Λιβύη, μια και δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι πρόκειται περί τροχαίου, το οποίο κόστισε τη ζωή σε πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής, θα μπορούσε να έχει κουκουλωθεί, αν η είδηση δεν έκανε τον γύρο του κόσμου. Το κουκούλωμα του γεγονότος και η ατυχέστατη επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της υπόθεσης χρεώνονται στο ΓΕΕΘΑ.

Αρχικά και ενώ μεταδίδονταν ειδήσεις στα διεθνή ΜΜΕ για νεκρούς της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του μιλούσε απλώς για ελαφρά τραυματισμένους!

Στην πρώτη ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «από τη σύγκρουση, που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρείς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής».

Η ανακοίνωση για νεκρούς (αρχικά ο αριθμός που αναφέρθηκε ήταν τέσσερις) έγινε από το υπουργείο Υγείας της Λιβύης! Τότε υποχρεώθηκε το ΓΕΕΘΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο στρατηγός Φλώρος, να συμμορφωθεί με την πραγματικότητα και να ανακοινώσει τα κάτωθι:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια -κάτι που είναι ανάρμοστο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας- η προσπάθεια όχι απλά επικοινωνιακής διαχείρισης, αλλά προπαγανδιστικής και πολιτικάντικης συγκάλυψης της πραγματικότητας.

Ο στρατηγός Φλώρος συνδέει τη θητεία του με τις εκρήξεις των πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, την πλημμυρισμένη βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Λάρισας, τους νεκρούς στη Λιβύη και την προσπάθεια να εμφανιστούν σαν… ελαφρά τραυματισμένοι. Όλα τα παραπάνω δεν πλήττουν μόνο τον ίδιο προσωπικά, καθώς και εκείνους που ευθύνονται γι’ αυτά, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ήταν, είναι και θα είναι η έσχατη γραμμή άμυνας της πατρίδας μας και εγγυήτριες του σημαντικότερου αγαθού: της ελευθερίας μας.

Ουδείς έχει δικαίωμα να πλήττει την εικόνα του Στρατού. Ούτε οι οπλίτες ούτε οι αξιωματικοί ούτε οι αρχιστράτηγοι.

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 19/09/2023

  • Τσάμπα και βερεσέ σκοτώθηκαν οι Έλληνες που (κακώς, κάκιστα) στάλθηκαν στη Λιβύη από τον Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον -παρακολουθούμενο, αλλά μη παραιτηθέντα από ευθιξία- αρχιστράτηγο Φλώρο. 
  • Αποφάσισαν οι «κεφαλές» της κυβέρνησης και του Στρατού, αφενός, να κάνουν ολίγη φιγούρα, αφετέρου, να κάνουμε τους αγγαρειομάχους των Αμερικανών. 
  • Γι’ αυτό έστειλαν Έλληνες στο στόμα του (γκρίζου) λύκου, σκοτώθηκαν οι δικοί μας και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι προσπαθούν να μας πουλήσουν το παραμύθι ότι ήταν τροχαίο, ενώ το όχημα που τους μετέφερε έχει γίνει κάρβουνο και φαίνεται και ολίγον τι κόσκινο. 
  • Ίσως να ήταν μετωπική σύγκρουση με ρουκέτα, ίσως με βλήματα από 30άρι, ίσως κάτι άλλο. Αν περιμένουμε να μας πουν την αλήθεια για ό,τι συνέβη στη Λιβύη, θα περιμένουμε εις μάτην. Εδώ δεν μας έλεγαν ότι υπήρχαν νεκροί και αποπειρώντο να το κουκουλώσουν! 
  • Αξίζει, πάντως, να σημειωθούν ένα δυο πραγματάκια για την κατάσταση στη Λιβύη. Πρώτον, η χώρα διαλύθηκε από τις ΗΠΑ και τους βαστάζους των βρόμικων αποσκευών της πρώην υπερδύναμης. Και, αφού τη διέλυσαν «ελευθερώνοντάς την» από τον Καντάφι, τώρα στέλνουν ασπιρίνες και καμιά κονσέρβα για ανθρωπιστική βοήθεια. «Ανθρωπισμός» για να ξερνάς. 
  • Επιπλέον, η Λιβύη έχει γίνει μια «παιδική χαρά» για τον τουρκικό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος. Κι αυτό μπορεί να μην έχει, επισήμως, σχέση με το «τροχαίο» της ελληνικής αποστολής, αλλά ανεπισήμως μπορεί και να έχει.

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.