Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 06/09/2023 & Πέμπτης 07/09/2023

● Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε μια πρωτοφανή αριστεία στην καταστροφή. Η αποτέφρωση του νομού Έβρου είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Για τον αφανισμό οι Εβρίτες θα πάρουν κάνα χαρτζιλικάκι και λίγο αργότερα εισιτήριο άνευ επιστροφής για το εξωτερικό.

● Η ζωή στον νομό έπειτα από το πέρασμα του πυρός θα είναι στ’ αλήθεια ανυπόφορη.

● Χθες, η «Καθημερινή» έγραφε ότι κάηκε το 60% των ελαιόδεντρων του Έβρου, εκατοντάδες κυψέλες και χιλιάδες παραγωγικά ζώα, κυρίως αιγοπρόβατα και αγελάδες.

● Δεν έχει μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, και νέα ζωή που θα μπορεί να καλύψει τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες δεν γίνεται να υπάρξει.

● Η εξυπηρέτηση που έγινε στην Τουρκία είναι άνευ προηγουμένου. Αφενός σβήστηκε από τον χάρτη ένα ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας δάσος και οικοσύστημα, που αποτελούσε κάλυψη για τις στρατιωτικές δυνάμεις μας, αφετέρου ο νομός θα αδειάσει από κόσμο.

● Το έχουμε ξαναδεί αυτό το «έργο». Και το Μνημόνιο και η υπαγωγή μας στις -κατά Παπανδρέου- «δάνειες δυνάμεις» ήταν μια πυρκαγιά, αλλά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, που επίσης έκανε ένα μεγάλο… χατίρι στους Τούρκους.

● Η μνημονιακή φτώχεια και η ανεργία έδιωξαν από την Ελλάδα περίπου 1.000.000 Έλληνες, που ξενιτεύτηκαν για το μεροκάματο.

● Από αυτούς υπολογίζεται ότι οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας είναι περίπου μισό εκατομμύριο.

● Οι Τούρκοι, ακόμα και σε περίπτωση μακρόχρονου ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας, δεν θα μπορούσαν να θέσουν εκτός μάχης 500.000 στρατιώτες.

● Με τους λαοφιλείς και εκλεγμένους πολιτικούς μας, όμως, μια χαρά τα καταφέρνουν να σβήνουν την Ελλάδα από τον χάρτη – είτε επιδιώκουν κάτι τέτοιο είτε όχι. Κάθε φορά που ψηφίζουμε, η Τουρκία σημειώνει μια συντριπτική νίκη σε βάρος μας.

● Το αντίδωρο που λαμβάνουν οι κατεστραμμένοι Έλληνες για το ξεπάστρεμά τους είναι κάνα πεντακοσάρικο χαρτζιλίκι, κάνα market pass, Evros pass και άλλα… pass.

π


● Αν είσαι Έλληνας, έχεις εισιτήριο και καθυστέρησες λίγο να επιβιβαστείς στο πλοίο της γραμμής και το αποπειραθείς ν’ ανέβεις την ώρα που φεύγει, μπορεί και να σε σουβρουντίσουν στη θάλασσα για να σε αλέσουν οι προπέλες.

● Πού θα είναι το Λιμενικό εκείνη την κρίσιμη ώρα; Άφαντο. Στην Ελλάδα δεν προβλέπεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες.

● Αν είσαι από την Αφρασία και πας να βουλιάξεις μόνος σου τη βάρκα για να δηλώσεις πρόσφυγας και να πάρεις επιδόματα, το Λιμενικό θα είναι εκεί και θα σε σώσει.

● Αν είσαι Έλληνας και κυκλοφορείς με αστυνομική ταυτότητα που σου έχει δώσει το ίδιο το κράτος (που επιμένει, εντελώς αυθαίρετα, να αποκαλείται «ελληνικό»), θα αρχίσεις να δέχεσαι χλεύη και απειλές.

● Από πού κι ως πού θεωρείς έγκυρο κάτι που σου έδωσε… παλιά το κράτος; Πρέπει να πληρώσεις επειγόντως για να βγάλεις καινούργιο δελτίο ταυτότητας, η παραγωγή του οποίου δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρία (με εντελώς αξιοκρατικά κριτήρια).

● Από την άλλη, αν είσαι Αφροασιάτης, ακόμα κι εξωγήινος, και σκάσεις μύτη στην Ελλάδα δίχως ταυτότητα, διαβατήριο, ταξιδιωτικά έγγραφα (αλλά με κινητό και μπόλικους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα), ουδείς θα σε χλευάσει, ουδείς θα σε παρενοχλήσει, ουδείς θα σε υποχρεώσει να εκδόσεις δελτίο πιστοποίησης του ποιος είσαι.

● Και επιδόματα θα πάρεις, και παροχές θα έχεις, και το ακαταδίωκτο θα απολαμβάνεις, κι αν κάνεις και μερικά… παραπτωματάκια, ουδείς θα σκεφτεί να σε απελάσει.

● Προσοχή, λοιπόν. Αν είστε Έλληνες, να γνωρίζετε καλά ότι ζείτε σ’ ένα ανθελληνικότατο καθεστώς. Μη μιλάτε, μη γελάτε, μην κυκλοφορείτε ανεξέλεγκτα, μην αναγνωρίζετε ως έγκυρο οτιδήποτε σας δίνει το κράτος χωρίς τη διαβεβαίωση του απόλυτου μονάρχη (του πρωθυπουργού, δηλαδή) και μην επιβιβάζεστε σε πλοία που πάνε να ξεκινήσουν.

● Και μια απορία για το τέλος. Κάτι ψηφιακές ταυτότητες που είχε πει ο Πιερρακάκης να κατεβάσουμε από το υπερμοντέρνο gov.gr, κι αυτές μουσαντένιες είναι;

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.