“ ¨Αξιον Ἐφεσίοις ἡβηδὸν ἀπάγξασθαι πᾶσι καὶ τοῖς ἀνήβοις τὴν πόλιν καταλιπεῖν, οἵτινες Ἑρμόδωρον ἄνδρα ἑωυτῶν ὀνήιστον ἐξέβαλον φάντες· ἡμέων μηδὲ εἷς ὀνήιστος ἔστω, εἰ δὲ μή, ἄλλη τε καὶ μετ᾽ ἄλλων.”
“Όλοι οι ενήλικες Εφέσιοι θα έπρεπε να κρεμαστούν και ν’ αφήσουν την πόλη τους στους ανήλικους, γιατί εκείνοι έδιωξαν τον Ερμόδωρο, τον πιο άξιο άντρα, λέγοντας: “Κανείς από μας ας μην είναι ο πιο άξιος. Ειδεμή, ας πάει αλλού και με άλλους”.
Ηράκλειτος
Όταν τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για την Έφεσο οι πολίτες πρότειναν στον Ηράκλειτο τον μεγάλο φιλόσοφο να αναλάβει την εξουσία. Αυτός όμως δεν μπορούσε να λησμονήσει και να συγχωρήσει την κακία του όχλου, ο οποίος είχε εξορίσει τον μόνον ο οποίος θα μπορούσε να κυβερνήσει την Έφεστο τον Ερμόδωρο, τους απάντησε λοιπόν ότι θα πρέπει όλοι να πάνε να κρεμαστούνε και εάν θέλουν μια πολιτεία με αρετή θα πρέπει να την αφήσουν στα παιδιά, που δεν έχουν ακόμη διαφθαρεί από τις σάπιες αξίες τους.
Ο Ηράκλειτος ανήκε στο γένος των Ανδροκλειδών, εκείνων δηλαδή που υπό την Αρχηγία του Ανδρόκλου, του γιου του Βασιλέα των Αθηνών Κόδρου, εξόρμησαν από την Αθήνα και έκτισαν την Έφεσο. Ο πατέρας του ήταν ιεροφάντης των Ελευσινίων και κρατούσε από τη γενιά του τελευταίου βασιλιά των Αθηνών, του Κόδρου. Ο Ηράκλειτος θέλησε να βοηθήσει έναν Άξιο άνδρα, τον Ερμόδωρο, να πάρει την εξουσία στην Έφεσο. Όμως οι δημοκρατικοί τον εξόρισαν. Από γένος βασιλικό ο Ηράκλειτος και παρά ταύτα θεωρούσε τον Ερμόδωρο τον μόνο ικανό και τον όχλο, τον περίφημο δήμο επικίνδυνο να αποφασίσει για την μοίρα της πολιτείας. Πόσο αλήθεια έχουν αλλάξει τα πράγματα χιλιάδες χρόνια μετά; Ο Ερμόδωρος ας αναφέρουμε για την Ιστορία ότι πήγε στην Ρώμη και είναι αυτός ο οποίος συνέταξε την Ρωμαϊκή Δωδεκάδελτο, η οποία αποτελεί την βάση του Ρωμαϊκού Δικαίου, το οποίο κυριαρχεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτόν εξόρισαν οι Εφέσιοι… Και ο εξοστρακισμός ήταν θεσμός της δημοκρατίας για όποιον ξεχώριζε στην πολιτεία για να μην κινδυνεύσει η ισότητα! Και συνεχίζει να εφαρμόζεται και στις ημέρες μας…
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για τις εκλογές που έρχονται, πολύ κοντά στις απόψεις του μεγάλου φιλοσόφου Ηρακλείτου, αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνουν και άλλοι καπηλεύονται την Ιστορία μας και τους αγώνες μας εμφανιζόμενοι ως “διάδοχοι” και άλλοι απλώς εφαρμόζουν την πολιτική της μνήμης θανάτου. Για να τελειώνουμε, από το βήμα αυτό που έχω την δυνατότητα να διαθέτω, δηλώνω ως απλός αγωνιστής ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μόνο με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν συμμετέχει στις εκλογές και όσο για αυτούς που τους εμφανίζουν τα ΜΜΕ του καθεστώτος σαν “διαδόχους” της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν αργεί η ώρα που θα μετρηθούνε και όλοι θα καταλάβουν ότι δεν είναι οι διάδοχοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
Θυμήθηκε μάλιστα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ότι γράφω κείμενα. Και σε άρθρο για τις προσεχείς εκλογές και για το τι θα ψηφίσουν οι λεγόμενοι “ακροδεξιοί”, έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Κ. Σλαβενίτης τα παρακάτω:
“Στις διαδικτυακές ομάδες που πρόσκεινται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κυριαρχούν τα καλέσματα για αποχή όσο δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα από τις αρχές Μαΐου κυκλοφορεί κείμενο του Νίκου Μιχαλολιάκου με τίτλο “Πρώτη φορά στην ζωή μου ψήφισα το 1994 σε ηλικία 37 ετών γιατί υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο, που έγραφε πάνω του ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”.
Δεν λέει μόνο αυτά βεβαίως, αλλά ο δημοσιογράφος σκόπιμα παραλείπει να αναφέρει ότι τονίζω ότι δεν είμαι έμπορος ψήφων κι ότι καλώ τους Έλληνες πατριώτες να ψηφίσουν ό,τι θέλουν εκτός από τα κόμματα του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου” και βεβαίως σε καμία περίπτωση κόμματα της αριστεράς, της οποίας η ηγεσία προέβη τον 20ο αιώνα σε εθνικές προδοσίες από την Μικρασιατική εκστρατεία μέχρι το ζήτημα της Μακεδονίας, που την ήθελε ανεξάρτητη προς χάριν του Στάλιν.
Μου κάνει όμως εντύπωση η αναφορά ότι υπάρχουν διαδικτυακές ομάδες, που πρόσκεινται στην Χρυσή Αυγή όπως γράφει … Μα πως συμβαίνει αυτό, αφού η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως λένε, έχει εξαφανιστεί, έχει διαλυθεί και δεν υπάρχει;
Πως θα κινηθεί η “ορφανή” ακροδεξιά ψήφος
Αυτό τον τίτλο είχε άρθρο άλλης μεγάλης εφημερίδας, η οποία στηρίζει με νύχια και με δόντια την Νέα Δημοκρατία και αναφέρει ότι η ακροδεξιά σύμφωνα με τον εκλογολόγο Κουστένη έχει τρία διαφορετικά προφίλ. Το πρώτο εμφανίζεται ισχυρό στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Λακωνία. Το δεύτερο ένα με έντονη ξενοφοβία που εκφράστηκε παλαιότερα από το ΛΑ.Ο.Σ. και σήμερα από την Ελληνική λύση ή την ΝΙΚΗ και υπάρχει κι ένα τρίτο προφίλ και γράφει χαρακτηριστικά γι’ αυτό:
“Η ακροδεξιά με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται κυρίως σε λαϊκές συνοικίες της Αττικής, αλλά και σε περιοχές με έντονο στοιχείο αρβανίτικης καταγωγής. Μέσα στην δεκαετία του 2010, η Χρυσή Αυγή μπόρεσε να συγκεράσει και τα τρία αυτά προφίλ υπογραμμίζει ο εκλογολόγος Κουστένης”.
Στην συνέχεια τον λόγο παίρνει στο κείμενο η καθηγήτρια συγκριτικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ Δάφνη Χαλικιοπούλου, η οποία δηλώνει:
“Οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν… Αυτή την στιγμή υπάρχει διάσπαση της ακροδεξιάς ψήφου σε διάφορα κόμματα, όχι όπως την προηγούμενη δεκαετία που στιγματίστηκε από το 7% έως 8% της Χρυσής Αυγής”.
Από τα λεγόμενα των γραφίδων και των εκπροσώπων του think tank του Συστήματος εκλογολόγων και καθηγητών, προκύπτει ότι το μέγα ζητούμενον ήταν η διάσπαση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ότι για το Σύστημα δούλεψαν όσοι βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση, οι οποίοι όμως είναι δεδομένο ότι θα αποτύχουν και θα δικαιώσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την γραμμή της.
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών; Απαντά και σε αυτό ο Ηράκλειτος πριν χιλιάδες χρόνια με την παρακάτω ρήση:
“Τίς γὰρ αὐτῶν νόος ἢ φρήν; δήμων ἀοιδοῖσι πείθονται καὶ διδασκάλῳ χρείωνται ὁμίλῳ οὐκ εἰδότες ὅτι “οἱ πολλοὶ κακοί, ὀλίγοι δὲ ἀγαθοί”.
“Γιατί ποιος είναι ο νους τους ή η φρόνηση τους; Πείθονται απ’ τους τραγουδιστές του λαού και παίρνουν τον όχλο για δάσκαλο τους, χωρίς να ξέρουν ότι “οι πολλοί είναι κακοί και οι καλοί λίγοι”.
Το ζητούμενο όμως είναι αυτό το οποίο αναφέρει η Καθηγήτρια συγκριτικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ Δάφνη Χαλικιοπούλου και συγκεκριμένα το εξής:
“Αυτή την στιγμή υπάρχει διάσπαση της ακροδεξιάς ψήφου σε διάφορα κόμματα, όχι όπως την προηγούμενη δεκαετία που στιγματίστηκε από το 7% έως 8% της Χρυσής Αυγής”.
Τους είχε στιγματίσει λοιπόν το 7% έως 8% της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη δεκαετία και τώρα φρόντισαν να μην υπάρχει αυτό, να υπάρχει διάσπαση, να γίνει το χατίρι του Συστήματος. Δεν ήταν τυχαία όταν για λίγες χιλιάδες ψήφους που μας έκλεψαν τον Ιούλιο του 2019 ότι η χώρα επέστρεψε στην… ομαλότητα! Και όσο για κάποιους επίδοξους “μεσσίες” αλήθεια δεν γνωρίζουν ότι μηδέν συν μηδέν μας κάνει μηδέν;
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΠΗΓΗ: http://www.nmichaloliakos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.