Πριν λίγες μέρες, μετά την αποχώρηση του Θάνου Τζήμερου από την προεδρία του κόμματος «Εθνική Δημιουργία», που έπιασε πάτο στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ο «ακροδεξιός» συνεταίρος του, Φαήλος Κρανιδιώτης κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις 25 Ιουνίου.
Ακολουθεί, άνευ σχολίων, η ανάρτηση του Κρανιδιώτη στα social media όπου «εξηγεί» τους λόγους που αποφάσισε να ψηφίσει τη νουδούλα και να στηρίξει τον ένθερμο υποστηρικτή της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, Κούλη Μητσοτάκη, καλώντας παράλληλα τους φίλους και ψηφοφόρους της «Εθνικής Δημιουργίας» να πράξουν το ίδιο για «την ευημερία της χώρας» και το «ξεδόντιασμα της μηδενιστικής αριστεράς» (SIC!):
Για
ποιους λόγους θα ψηφίσω την Νέα Δημοκρατία στις 25/6
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, Δικηγόρος,
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
Στις ερχόμενες εκλογές θα στηρίξω την ΝΔ με στόχο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορεί χωρίς εξαρτήσεις να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φορολογικές, διοικητικές, για την ευημερία της χώρας.
Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ όλους τους φίλους και υποστηρικτές μου να το κάνουν, αφού σκεφτούν και αποφασίσουν ως ελεύθεροι πολίτες, διότι επιπλέον πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο επανεξοπλισμός της χώρας, η υλοποίηση της Ειδικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία και η νέα Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με “επαναδιαπραγμάτευση” ή και ακύρωση.
Οι παρούσες ιστορικές συνθήκες, με την αντιδυτική πορεία της Τουρκίας, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται τα με αυτά των συμμάχων μας, ώστε να ωφεληθεί ο Ελληνισμός από την Χειμάρρα και το Αιγαίο ως την Κύπρο.
Πολιτικές προτάσεις, υποτίθεται “πατριωτικές”, που ευαγγελίζονται έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντιαμερικανισμό, τον οποίο πλήρωσε πανάκριβα ο Ελληνισμός, πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας, και αναχρονιστικά ευχολόγια για την οικονομία, την κοινωνία και το κράτος, είναι ανορθολογικές και καταστροφικές. Η Ιστορία διδάσκει πως όποτε συγκρουστήκαμε με τους συμμάχους μας και βρεθήκαμε απομονωμένοι βλάφτηκαν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα μας.
Οι πολιτικές που θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες να ευημερούν, απαιτούν σταθερότητα και σοβαρότητα. Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ και σας, αφού σκεφτείτε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να το κάνετε, διότι μια αυτοδύναμη ΝΔ με τέτοια συντριπτική νίκη, δεν θα έχει κανένα άλλοθι να μην κάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, να συντρίψει την εγκληματικότητα και να ξεδοντιάσει την μηδενιστική αριστερά, ώστε να ανακτήσει η δημοκρατική πολιτεία την εξουσία της στα πανεπιστήμια, και στους δημόσιους χώρους εν γένει, εξοβελίζοντας τον αριστερόστροφο φασισμό από αυτά και αποκαθιστώντας την τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευπρέπεια. Είναι καιρός να τελειώνουμε με όλα όσα μας εμποδίζουν να γίνουμε ισχυρό και σύγχρονο κράτος.
Ο λαός με την ψήφο του στις 21/5 έδειξε σε όλους μας τι θέλει και οφείλουμε να τον ακούσουμε. Οι εκλογές είναι συγκριτική διαδικασία και όχι ιδεολογική φαντασίωση. Επιλέγεις ανάμεσα στις προτάσεις και τα πρόσωπα που υπάρχουν. Έχοντας απέναντι τις διάφορες εκφάνσεις της μηδενιστικής κρατικιστικής αριστεράς, που ταυτίζεται με μικροκομματική ευκολία με κάθε περιθωριακό εγκληματικό στοιχείο και με εχθρούς της χώρας, όπως και σχηματισμούς, που προτείνουν τρία σωστά και εκατό ανορθολογικές, αναχρονιστικές και καταστροφικές θέσεις, η ορθή επιλογή είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ.
Είχε προηγηθεί στις 21/05/2023 η παραίτηση του Θάνου Τζήμερου από την προεδρία του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων, στο Twitter:
«Τη χώρα, από το 1981, την κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ. Πράσινο, κόκκινο και μπλε…
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας. Πριν από λίγο υπέβαλα την παραίτησή μου από πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά».
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο γελοίος Πρόεδρος της Κωλοτούμπας, Γιώργος Καρατζαφέρης, εμφανίστηκε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι ΣΚΑΪ υμνώντας τον Κούλη-Μωϋσή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον «καλύτερο πρωθυπουργό του αιώνα»(SIC!). Ενημέρωσε μάλιστα τους τηλεθεατές ότι κάνει περιοδείες για να ενισχύσει τη Νέα Δημοκρατία!
Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Καρατζαφέρης, πλέκοντας ένα πρωτοφανές εγκώμιο για τον Κούλη Μητσοτάκη: «Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά. Όχι μόνο εσωτερικά. Πώς του φέρεται ο Μπάιντεν. Στην Ευρώπη συνωθούνται όλοι οι πρωθυπουργοί για μια χειραψία, που σημαίνει ότι έφυγε ψηλά. Και εδώ έχει φύγει ψηλά»!
Ξέχασε βέβαια ο Καρατζαφέρης τις δηλώσεις του για το κόμμα της ψευτοδεξιάς, το οποίο σε συνέντευξή του στο ίδιο κανάλι, πριν λίγα χρόνια, είχε χαρακτηρίσει «μπουρδέλο». Να θυμίσουμε ότι τότε σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ εάν πρόκειται να επιστρέψει στο κόμμα της ΝΔ, ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει: «Είχα τύχη με τα κορίτσια, δεν είχα πάει ποτέ σε μπουρδέλο. Ε, δεν θα πάω σε μπουρδέλο τώρα στα γεράματα».
Ο Καρατζαφέρης δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν με τις κατά καιρούς εμετικές δηλώσεις του και τις σχέσεις του με το μητσοτακέικο. Το 2004, ως πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., είχε προτείνει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ πριν λίγους μήνες ο «υπερπατριώτης» Κατατζαφέρης, συντάχθηκε με τις αντεθνικές θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία. «Κάτω από όρους θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο - είναι πολύ εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή λίμνη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο θεομπαίχτης πολιτικάντης.
Επίσης, ο συνταξιούχος αρεοπαγίτης Αναστάσιος Κανελλόπουλος, επικεφαλής του κόμματος «ΕΑΝ» (και πριν λίγες εβδομάδες επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα»), ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι που πήρε αυτή την απόφαση είναι η πόλωση, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου και οι εγγενείς δυσκολίες του κόμματος.
Ως είναι αναμενόμενο, ένα μεγάλο ποσοστό των ψήφων που έλαβε το «ΕΑΝ» θα καταλήξει στη ΝΔ.
Στο ίδιο έργο θεατές
Αν ανατρέξουμε την πολιτική ιστορία της χώρας από την πτώση του καθεστώτος των συνταγματαρχών (1974) μέχρι σήμερα, θα παρατηρήσουμε ότι τα «ακροδεξιά» - «πατριωτικά» κόμματα και κομματίδια, που εμφανίζονται κατά καιρούς, δημιουργούνται από το σύστημα, ως επί το πλείστον από τη ΝΔ, που χρησιμοποιεί διάφορους μεγαλομανείς, καιροσκόπους και τυχοδιώκτες πολιτικάντηδες, με σκοπό να εγκλωβίσουν τους αγνούς πατριώτες και εθνικιστές μέχρι να έλθει η κατάλληλη στιγμή που θα λειτουργήσουν ως δεκανίκια στηρίζοντας το κόμμα της ψευτοδεξιάς.
Το πρώτο «ακροδεξιό» κόμμα της μεταπολίτευσης, που δημιουργήθηκε το 1974, ήταν η «Εθνική Δημοκρατική Ένωση» (Ε.Δ.Ε.) με Πρόεδρο τον Πέτρο Γαρουφαλλιά, (ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Αμύνης της Ενώσεως Κέντρου). Είναι πολλοί αυτοί που θεώρησαν ότι η επιλογή του κεντρώου Γαρουφαλλιά επικεφαλής της Ε.Δ.Ε. ήταν να στρέψει τους παλιούς ψηφοφόρους της ΕΡΕ και τους «χουντικούς» προς το νεοσύστατο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δηλαδή τη Ν.Δ. Πράγματι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 η Ε.Δ.Ε. έλαβε ποσοστό μόλις 1,08%.
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα άλλο «ακροδεξιό» κόμμα: η «Εθνική Παράταξη» με επικεφαλής τον Στέφανο Στεφανόπουλο και αντιπρόεδρο τον Σπύρο Θεοτόκη. Και οι δύο προέρχονταν από τα δύο μεγάλα αντίπαλα κόμματα της δεκαετίας του ’60: Ο μεν Στεφανόπουλος από την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, ο δε Θεοτόκης από την ΕΡΕ του ψευτοεθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η «Εθνική Παράταξη» ήταν ένα κόμμα που αποτελείτο κυρίως από βασιλικούς και υποστηρικτές των Συνταγματαρχών με ελάχιστους ιδεολόγους εθνικιστές. Στις εκλογές του 1977 έλαβε περίπου 350.000 ψήφους (ποσοστό 6,82%). Το κόμμα διαλύθηκε το 1981και οι βουλευτές του, καθώς και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του προσχώρησαν στη ΝΔ. Την ίδια τύχη είχε και το μικρό κόμμα των Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη που επανιδρύθηκε το 1979.
Μεταξύ των εθνικιστικών κομμάτων και ομάδων που έδρασαν την περίοδο εκείνη ήταν το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα (ΕΝΕΚ) που ιδρύθηκε το 1979 και στελεχωνόταν κυρίως από πρώην μέλη της «4ης Αυγούστου», το «Κίνημα» του Ανδρέα Δενδρινού, η Φοιτητική Εθνική Πρωτοπορία (ΦΕΠ) που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, το Κόμμα Ελλήνων Μεταρρυθμιστών (1981), και η Χρυσή Αυγή που ιδρύθηκε το 1980 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Τον Ιανουάριο του 1984 ιδρύεται η «Εθνική Πολιτική Ένωση» (ΕΠΕΝ) από τον έγκλειστο Γεώργιο Παπαδόπουλο με κύριο στόχο την αποφυλάκιση του ίδιου και των άλλων Αξιωματικών του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Στις Ευρωεκλογές του 1984 η ΕΠΕΝ έλαβε το 2,3% των ψήφων και εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή, τον Χρύσανθο Δημητριάδη, ο οποίος τέθηκε και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος. Στις εθνικές εκλογές του 1985 η ΕΠΕΝ λαμβάνει ποσοστό 0,60% μιας και οι περισσότεροι ψηφοφόροι της στήριξαν τη ΝΔ για να απαλλαγούν από το ΠΑΣΟΚ (το οποίο αναδείχθηκε νικητής των εκλογών για τέσσερα επιπλέον χρόνια). Λίγα χρόνια αργότερα η ΕΠΕΝ διαλύεται.
Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1989 έως το 1993 δεν υπήρχε άλλο κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. [ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις εκλογές του 1989, το ΕΝΕΚ και άλλα «εθνικιστικά» κομματίδια και ομάδες στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να αντιμετωπιστεί η πολιτική και εκλογική δυναμική του ΠΑΣΟΚ].
Το 1993 ιδρύθηκε η «Πολιτική Άνοιξη» (ΠΟΛ.ΑΝ) του πρώην νεοδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκφραστής της «σκληρής δεξιάς» και «αδιαπραγμάτευτος» σε ότι αφορά την στάση του απέναντι στα Σκόπια και την επιθετικότητα της Τουρκίας. Στις εκλογές του 1996 η ΠΟΛ.ΑΝ. του Σαμαρά έλαβε περίπου 200.000 ψήφους, χωρίς ωστόσο να εισέλθει στη βουλή. Ο Σαμαράς παρέμεινε επικεφαλής της ΠΟΛ.ΑΝ. έως το 2004, οπότε τόσο ο ίδιος όσο και πολλά στελέχη του κόμματός του επανήλθαν στο μαντρί της ΝΔ.
Το 1994 ιδρύθηκε το «Ελληνικό Μέτωπο» από πρώην στελέχη της ΕΠΕΝ και του ΕΝΕΚ, με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 συμμετείχε σε 5 περιφέρειες και έλαβε κατά μέσο όρο 1,4% των ψήφων, ενώ στις Εθνικές Εκλογές του 2004 έλαβε μόλις 0,1% των ψήφων. Στη συνέχεια (2005) τόσο ο Βορίδης, όσο και τα περισσότερα στελέχη του «Ελληνικού Μετώπου» προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.
To 2000 o διαγραφείς από τη ΝΔ, βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το «ακροδεξιό» κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.), το οποίο στις εκλογές του 2007 κατόρθωσε να εισέρθει στη βουλή με 10 βουλευτές, συγκεντρώνοντας περίπου 270.000 ψήφους. Ακολούθως, στις εκλογές του 2009, συγκέντρωσε περίπου 386.000 ψήφους (ποσοστό 5,63%), εκλέγοντας 15 βουλευτές, ενώ στις ευρωεκλογές του ιδίου έτους έλαβε ποσοστό 7,15%. Όταν το 2012 η Ελλάδα εισήλθε στο πρώτο μνημόνιο, ο καιροσκόπος Καρατζαφέρης ενήργησε ως δεκανίκι των δύο μεγάλων συστημικών κομμάτων (ΝΔ και κλεφτοΠΑΣΟΚ) στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, τα μνημόνια και τα μέτρα σκληρής λιτότητας που ακολούθησαν. Αυτό είχε ως συνέπεια στις εκλογές του 2012 το ΛΑ.Ο.Σ. να καταποντιστεί, μένοντας εκτός βουλής, και οι σημαντικότεροι βουλευτές του (Βελόπουλος, Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης) προσχώρησαν στη ΝΔ. Το 2016 ο Κυριάκος Βελόπουλος αποχώρησε από τη ΝΔ και ίδρυσε την «Ελληνική Λύση».
Οι εκλογές της 21ης Μαΐου
Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών έδειξαν για πολλοστή φορά ότι η συντριπτική πλειονότητα των γραικύλων διαθέτει νοημοσύνη και μνήμη αμοιβάδας. Οι ελληνόφωνοι ραγιάδες εξακολουθούν να ψηφίζουν τους δημίους τους, οι οποίοι οδήγησαν πολλούς απ’ αυτούς στη φτωχοποίηση και τη χώρα στην παρακμή.
Η νεοταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για προπαγάνδα, αξιοποιώντας πλήθος επικοινωνιολόγων, ντόπιων και ξένων και εξαγοράζοντας τα περισσότερα ΜΜΕ. Ελάχιστοι νεοέλληνες ενοχλήθηκαν από το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών που αν συνέβαινε σε άλλη χώρα θα είχε ρίξει την κυβέρνηση και οι υπαίτιοι θα οδηγούνταν στη φυλακή. Ούτε το έγκλημα των Τεμπών, ούτε οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας που πέθαναν εξ αιτίας έλλειψης υγειονομικών υποδομών, ούτε η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, ούτε η ακρίβεια που καλπάζει ανεξέλεγκτα (με την κυβέρνηση των αχρείων να αδυνατεί και να αρνείται πεισματικά να πατάξει την αισχροκέρδεια αυτών που αποτελούν την κατ’ εξοχήν εκλογική της πελατεία) στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την εκλογική νίκη της ψευτοδεξιάς.
Η πλειοψηφία των νεοελλήνων, εξάλλου, αδιαφορεί παντελώς για τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Έθνος (κακοδιαχείριση, διαφθορά, τριτοκοσμικές δημόσιες υπηρεσίες, τουρκικές προκλήσεις, μεταναστευτικό κ.λπ.).
Ο Κούλης Μητσοτάκης (όπως και ο κύριος αντίπαλός του Αλέξης Τσίπρας) καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε ένα ρεσιτάλ παροχολογίας, όπως αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ, βελτίωση υπηρεσιών υγείας κ.λπ.
Φρόντισε ο Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του (με προεξέχοντα τον εξωμότη πολιτικάντη Μάκη Βορίδη) μέσω επίορκων/διαπλεκόμενων δικαστικών του Α(χ)ρείου Πάγου να αποκλείσουν σχεδόν όλα τα «ακροδεξιά» κόμματα και κομματίδια που θα έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ. Αντιθέτως, επετράπησαν «πατριωτικά» κόμματα τα οποία δεν αποτελούσαν κίνδυνο για την ψευτοδεξιά, λόγω του χαμηλού ποσοστού οπαδών και ψηφοφόρων, καθώς και κάποια άλλα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δεκανίκια σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ. Στις αντισυνταγματικές αυτές μεθοδεύσεις και εκτροπές, η ΝΔ βρήκε συμπαραστάτες τόσο το κλεφτοΠΑΣΟΚ όσο και το ευρύτερο «συνταγματικό τόξο».
Για το πώς ψήφισε η πλειοψηφία των γραικύλων, παραθέτω κάποια από τα σχόλια του Βρετανού καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics:
«Στην Ελλάδα, το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν πραγματικά μια συστημική αποτυχία. Πέρα από το τραγικό ανθρώπινο λάθος, μας υπενθύμισε την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά που χαρακτηρίζουν το ελληνικό κράτος …
Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα πιο προσωποποιημένο ζήτημα εμπιστοσύνης, καθώς ο πρωθυπουργός έθεσε την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι αναφορές περί σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικών συμφερόντων και των υπηρεσιών ασφαλείας. Αλλά δεν είναι το πρώτο τέτοιο σκάνδαλο στην Ελλάδα – και πολλοί ψηφοφόροι φαίνεται να θεωρούν ότι αυτές οι πρακτικές είναι μέρος της πολιτικής…»
Όπως πολύ σωστά γράφει ο τ. διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, Δρ. Αλκιβιάδης Κεφαλάς σε πρόσφατο άρθρο του («Η άλλη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος», 29/5/2023):
«Οι παράγοντες που επηρέασαν την ψήφο των πολιτών ήταν ήδη γνωστοί πριν από τις εκλογές στους «χειριστές». Γνώριζαν ότι η ψήφος των πολιτών θα επηρεαστεί σε ποσοστό 6%-7% από το έγκλημα των Τεμπών και επίσης ότι θα επηρεαζόταν ελάχιστα από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρωθυπουργός ενέκρινε την υποψηφιότητα του πολιτικού υπευθύνου του δυστυχήματος στις εκλογές.
Και καταλήγει: «Η φτώχεια, τα Μνημόνια, η αδικία, η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, ο πλουτισμός των ολίγων και όλα όσα απεχθή βιώνουμε δεν προέρχονται από παρθενογένεση, αντιθέτως εκπορεύονται από τις επιλογές του ελληνικού λαού.»
Π.Γ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.