«Κλειστόν λόγω χιονόπτωσης»
Ο λόγος δεν γίνεται για εμπορικό κατάστημα, αλλά για το ελληνικό κράτος, το οποίο -όπως αποφασίζουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιό του- δεν μπορεί να συνυπάρξει με οτιδήποτε θεωρείται από απειλητικό έως… άβολο.
Ενώ η κοινή λογική και το εθνικό συμφέρον επιβάλλουν να επιδιώκεται η απρόσκοπτη κρατική λειτουργία υπό όλες τις συνθήκες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μια σειρά από υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς άρχοντες αποφάσισαν ότι αυτό δεν γίνεται. Δηλαδή, για παράδειγμα, το χιόνι και το χιονόνερο που έπεσαν στην Αθήνα και στον Πειραιά θεωρήθηκαν επαρκείς αιτίες για το κλείσιμο των δικαστηρίων επί διήμερο! Ολόκληρος ο δημόσιος τομέας θα εργαστεί εξ αποστάσεως (και στην πραγματικότητα ουδόλως) επειδή χιόνισε σε ορισμένα τμήματα της επικράτειας!
Η παράνοια, η ευθυνοφοβία, η αδιαφορία για τα χρήματα των φορολογουμένων και για τις εργατοώρες που χάνονται, καθώς και η γελοιότητα, όταν συνδυάζονται, παράγουν αποφάσεις σαν αυτές για το μεγάλο λουκέτο που έβαλε ο πρωθυπουργός σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, αλλά και σε τμήμα του ιδιωτικού στην Αττική.
Η λύση του λουκέτου είναι το μοναδικό βέλος που βγάζει από τη φαρέτρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε του απόπειρα να λύσει προβλήματα. Με την πανδημία έκλεινε τα πάντα, επιτρέποντας μόνο στον εαυτό του και στους φίλους του να βολτάρουν αμέριμνοι με ποδήλατα στην Πάρνηθα και να γλεντοκοπάνε σε κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας. Με εκκενώσεις περιοχών προσπάθησε να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που αποτέφρωσαν την περιοχή του Τατοΐου και τη βόρεια Εύβοια, με ανέμους εντάσεως 0 και 1 μποφόρ.
Επειδή δεν είναι σε θέση να ασκήσει έξυπνη και αποτελεσματική πολιτική, που θα εντοπίζεται σε συγκεκριμένο πρόβλημα, ακολουθεί την εύκολη λύση του λουκέτου, του lockdown, της απαγόρευσης. Αυτό έχει άμεση σχέση με την αδαημοσύνη του κ. Μητσοτάκη για την ουσία της πολιτικής – κάτι που συνηθίζεται σε πρόσωπα που κατέλαβαν αξιώματα λόγω νεποτισμού.
Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί και με θυελλώδεις ανέμους και με βροχές και με χιονοπτώσεις. Αλλα κράτη μπορούν και λειτουργούν εν μέσω πολέμου…
ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 06/02/2023
Ο Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) ήταν ο πρώτος κυβερνήτης της μετεπαναστατικής Ελλάδας. Δεν παρέλαβε κράτος, έφτιαξε ένα, και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να το κάνει στοιχειωδώς λειτουργικό. Αυτό που παρέλαβε ήταν -κυριολεκτικά- καμένη γη.
Ο Ιωάννης Μεταξάς (1871-1941) ήταν ο εθνικός κυβερνήτης που είπε το ιστορικό «ΟΧΙ» και αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνάμεις και δυνατότητες του ελληνικού λαού για να νικήσει η Ελλάδα την Ιταλία σε πόλεμο. Αντί για κράτος είχε παραλάβει μια ημιδιαλυμένη κρατική μηχανή με αναιμικές υποδομές και σχεδόν ανύπαρκτο στράτευμα. Έφτιαξε κράτος στιβαρό, μεγάλωσε την Ελλάδα, έδωσε δικαιώματα στους εργάτες, άφησε πίσω του την κληρονομιά της εθνικής αξιοπρέπειας και το γόητρο του έπους του 1940.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (1968-) δεν γνωρίζει καν τι είδους κράτος έχει παραλάβει. Επειδή δεν του αρέσουν τα πειράματα (ένα από αυτά, η άσκηση ουσιαστικής πολιτικής), προτιμά να κλείνει καταστήματα και υπηρεσίες σε οποιαδήποτε συγκυρία τού φαίνεται… περίεργη: πανδημία, πτώση χιόνος και χιονόνερου κ.ά. Έχει, όμως, ένα μεγάλο προτέρημα, για το οποίο του απονεμήθηκε η αρχηγία του κόμματός του και τον ψηφίζουν οι οπαδοί του: Είναι ο γιος του πατρός του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
π
ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.