Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Robert W. Chambers: Αναζητώντας τον Βασιλιά με τα Κίτρινα

|

“Προσεύχομαι στο Θεό να καταραστεί τον συγγραφέα, όπως ο συγγραφέας καταράστηκε τον Κόσμο μ’ αυτό το εξαίσιο, θαυμάσιο έργο με την τρομακτική απλότητα και την αδυσώπητη αλήθεια -έναν κόσμο που τώρα τρέμει μπροστά στον Βασιλιά με τα Κίτρινα”.

«Ο Βασιλιάς με τα Κίτρινα», Μετ. Βάκυ Τόμπρου, εκδ. Αίολος, 2000

Ο Robert William Chambers γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1865. Σπούδασε στο Brooklyn Polytechnic Institute και στα είκοσι χρόνια του εισήλθε στη σχολή Art Students League. Ένα χρόνο αργότερα, πηγαίνει στο Παρίσι όπου φοιτά στη σχολή École des Beaux-Arts, καθώς και στο ιδιωτικό Académie Julian, και την ίδια εποχή κάποια έργα του εκτίθενται στο Paris Salon που ήταν η μεγαλύτερη έκθεση έργων νέων καλλιτεχνών. Το 1893 επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και δουλεύει ως εικονογράφος πουλώντας έργα του σε περιοδικά όπως το Life και το Vogue.

Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο αλλάζει πορεία και αφιερώνει όλο του τον χρόνο στη συγγραφή. Το πρώτο βιβλίο του, In the Quarter, που είναι μια νουβέλα γραμμένη το 1887, εκδίδεται το 1894 και πρόκειται για μια αυτοβιογραφική ιστορία για τα χρόνια που πέρασε ως φοιτητής στην Ευρώπη. Το 1895 εκδίδεται “Ο Βασιλιάς με τα Κίτρινα“, το βιβλίο που έμελλε να δημιουργήσει έναν μύθο, αλλά και να του χαρίσει την αναγνώριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.