Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Η ελληνική κυβέρνηση οδηγείται σε διμερή διάλογο με την Τουρκία και στο βάθος… Χάγη – Καμία χειροπιαστή στήριξη από ΗΠΑ, ΕΕ – Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις 

H Τουρκία θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για Καστελόριζο και υφαλοκρηπίδα

Το δρόμο για τον διμερή διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας δείχνουν οι μέχρι τώρα αντιδράσεις των μεγάλων θεσμικών παικτών (ΗΠΑ, Γερμανία, Ε.Ε, ΝΑΤΟ) σχετικά με την διένεξη που έχει ξεκινήσει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες περί ευρωπαϊκής και αμερικάνικης στήριξης, η ελληνική διπλωματία, όπως σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει, δεν έχει λάβει καμία χειροπιαστή στήριξης από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Μ. Pompeo ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις δηλώσεις του.
Τόνισε ότι πρέπει να ρίξουν τους τόνους και οι δύο δυνάμεις και απλά υπενθύμισε ότι οι δεσμοί μεταξύ των ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυροί.
Καμία έγκληση στην Τουρκία να αποφύγει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο, καμία παραίνεση να φύγει από την ελληνική
υφαλοκρηπίδα το Οruc Reis και τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία.
Mάλιστα, πριν στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων του Αμερικάνου ΥΠ.ΕΞ μάθαμε ότι θα συναντηθεί και με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών  Τσαβούσογλου στην Δομινικανή Δημοκρατία.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία τήρησε απόλυτα την πολιτική των ίσων αποστάσεων αδιαφορώντας ότι η μία από τις δυνάμεις που θίγεται από την τουρκική επεκτατικότητα είναι φίλια ευρωπαϊκή χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.