Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Όσα δεν έφτασε ποτέ η αλεπού

Πριν από μερικούς μήνες ακούγαμε διαρκώς για την περιβόητη “άνοδο της ακροδεξιάς” και πόσο τρομακτική θα γίνει η ζωή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τρομακτική βέβαια, μονάχα για τους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους, καθώς αυτοί βλέπουν μονάχα επιλεκτικά τα προβλήματα. Θα δουν δηλαδή “ξενοφοβία”, αλλά δεν θα δουν τι την προκαλεί όπως η άνοδος των εγκλημάτων έπειτα από το άνοιγμα των συνόρων. Θα δουν τις δολοφονίες γυναικών, αλλά δεν θα μιλήσουν για την προέλευση των θυτών όταν αυτοί ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, όπως οι τσιγγάνοι, οι μετανάστες, οι μουσουλμάνοι ή οι τοξικοεξαρτημένοι.

Έναν χρόνο μετά τις εθνικές και μερικούς μήνες από τις ευρωεκλογές, τα παπαγαλάκια βρήκαν άλλα θέματα να βαυκαλίσουν την κοινή γνώμη, όμως η ποιότητα της ζωής των Ελλήνων συνεχίζει να φθίνει. Εγκληματικότητα, ακρίβεια, εμπρησμοί, γραφειοκρατία, βρωμιά, προχειρότητα, αναξιοκρατία, υποστελέχωση στον τομέα της υγείας, της παιδείας είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο μέσος άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Όμως οι δημοσιογράφοι θα μείνουν για ώρες να κοιτούν σοκαρισμένοι το δάχτυλο αποκρύβοντας σκοπίμως το δάσος. Θα αποκαλέσουν εγκληματία όποιον τολμήσει να βγει από το μαντρί που τόσα χρόνια πάσχισαν να τον μαντρώσουν, κάνοντας παράλληλα πλάτες στους πραγματικούς εγκληματίες τους οποίους παρουσιάζουν σαν αναξιοπαθείς που χρήζουν κατανόησης και συμπάθειας.

Άλλωστε για το σύστημα η αναζήτηση λύσεων, θεωρείται κακή και εγκληματική. Βλέπετε κόπιασαν πολύ για να μας φέρουν εδώ. Για να μας πείσουν ότι “έτσι έχουν τα πράγματα” και πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να ψηφίζουμε τους ίδιους που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια και τις ακροδεξιές βαλβίδες εκτόνωσης που πάλι οι ίδιοι προωθούν πλαγίως και υπούλως.

Εξ αρχής είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους και προτείναμε λύσεις κάνοντας τα αδύνατα δυνατά ώστε να τις εφαρμόσουμε. Δεχτήκαμε τόνους λάσπης και μπουρδολογίας. Το σύστημα απάντησε με στημένες εκλογές, με φυλάκιση και απαγόρευση καθόδου στις κάλπες των πολιτικών του αντιπάλων, με παντελή φίμωση των απόψεων που δεν εξυπηρετεί την ατζέντα του. Αυτή την άνοδο φοβόταν στα αλήθεια άλλωστε. Την άνοδο του εθνικισμού και του κομιστή του στην σύγχρονη Ελλάδα, την Χρυσή Αυγή, κι όχι την ακροδεξιά της πεντάρας, την εκ Νέας Δημοκρατίας προερχόμενη.

ΠΗΓΗ: xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.