Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Νέα σαν φωτοτυπία

Ο μητσοτακισμός είναι το ελιξίριο της νεότητας για τους ίδιους τους Μητσοτάκηδες, καθώς και για φίλους, συγγενείς και λοιπούς ενσωματωμένους στη φατρία

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στην ιστοσελίδα Protagon, που στηρίζει παθιασμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβάσαμε σε άρθρο γνώμης ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι «νέα πολιτικός»! Οι φιλύποπτοι αναγνώστες ίσως σκεφθούν ότι βολεύει πολύ τον Κυριάκο η επικράτηση Διαμαντοπούλου στην κούρσα των πασοκικών αστραχάν…

Πάντως, υπό μίαν έννοια, βουνό το δίκιο της αρθρογράφου. Κι ο Ραμσής Β΄ νέος φαντάζει σ’ οποιονδήποτε αγνοεί την αιγυπτιακή Ιστορία. Και η επικράτηση των Κρο-Μανιόν επί των Νεάντερταλ φαίνεται ολόφρεσκη είδηση σ’ όλους όσοι δεν ασχολούνται με την προϊστορία – κι η ιστορία της Άννας Διαμαντοπούλου στην πασοκάρα, στην οποία μάλλον θέλει να προεδρεύσει, ξεκινά από την εποχή των νεαντερτάλειων πασοκτζήδων που κράδαιναν «Αυριανές», ψήφιζαν Μένιο και αλάλαζαν υπερηφάνως ότι «φάγαμε ψωμί με τον Αντρέα» (μια αναμφίβολα σημαντική στιγμή στην εξελικτική πορεία του συγκεκριμένου είδους θηλαστικών).

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι τόσο νέα πολιτικός όσο το τόσο κοντινό και συνάμα μακρινό 1985, όταν ο αείμνηστος Ανδρέας τη διόρισε νομαρχέσα Καστοριάς, σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Σίγουρα ο -αταλάντευτα προσηλωμένος στις πρακτικές της αξιοκρατίας-Ανδρέας είδε στην Άννα Διαμαντοπούλου τις δυνατότητες και τα ταλέντα μιας πολιτικού που επέπρωτο να καινοτομήσει κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας της σε διάφορα πόστα. Κι ήταν στ’ αλήθεια καινοτόμος η παρουσία της. Ως υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, υιού του Ανδρέα, αντί να μοιράσει βιβλία στους μαθητές, μοίρασε φωτοτυπίες – κι αυτό έκανε όλους τους αποφοίτους των πανεπιστημίων των Αθηνών και τους κομπιουτεράδες της Αττικής να ανατριχιάσουν από νοσταλγία, ενθυμούμενοι τις αμέτρητες φωτοκόπιες που έβγαζαν στα φωτοτυπάδικα των οδών Σόλωνος και Στουρνάρη.

Επίσης, πέρα από άγριο κι ελπιδοφόρο νιάτο, η 65χρονη Άννα Διαμαντοπούλου τυγχάνει και γενναία. Δεν διστάζει να δείξει τα νιάτα της. Μόλις εισέρχεται κάποιος στην ιστοσελίδα της, βλέπει τη συνθηματάρα: «Το παλιό πεθαίνει, το νέο γεννιέται. Με γνώση, εμπειρία και νεανική ορμή, να τολμήσουμε μια νέα αρχή για την Ελλάδα μας!» Και μια που το βλέπει αυτό, βλέπει και φωτογραφία της Διαμαντοπούλου δίπλα στον Κώστα Σημίτη και δένει το γλυκό.

ΠΗΓΗ: hellasultras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.