Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ, Ο «ΛΑΓΟΣ» ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η… ΜΙΖΑ!

19/01/2021 

Τελευταία, ο Κούλης Μητσοτάκης αναλαμβάνει συνεχώς… πρωτοβουλίες. Κι όλως… τυχαίως, όλες του οι «πρωτοβουλίες» είναι υπέρ των συμφερόντων των φαρμακευτικών κολοσσών! Για παράδειγμα, προ ολίγων ημερών, έστειλε αίτημα στην Κομισιόν για την καθιέρωση «πιστοποιητικού εμβολισμού», χωρίς το οποίο δε θα μπορούν οι μη εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν! Χθες, ανακοίνωσε μια νέα… πρωτοβουλία, ζητώντας: «H ΕΕ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca…».

Γιατί άραγε πιέζει ο Μητσοτάκης υπέρ του «εμβολίου της Οξφόρδης»; Και γιατί η Ε.Ε. διστάζει να δώσει την έγκρισή της στο εμβόλιο της… σωτηρίας μας;

Η απάντηση στα καυτά αυτά ερωτήματα ήρθε λίγο αργότερα. Όχι από τίποτα… «ψεκασμένους» και… «συνωμοσιολόγους» αντιεμβολιαστές, αλλά από καθεστωτικούς επιστήμονες. Διαβάζουμε σχετικά στο protothema.gr: «Εμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca: Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 55 ετών».

Η αίτηση της βρετανο-σουηδικής εταιρείας που παράγει το εν λόγω εμβόλιο, για την έγκρισή του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη και η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του ΕΜΑ αναμένεται να λάβει χώρα την 29η Ιανουαρίου. Ωστόσο, στο παρασκήνιο εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις, καθώς ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να καταλήξουν για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 55 ετών.

Για ορισμένους εμπειρογνώμονες του EMA, οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους ανεξάρτητα και δεν δέχονται πολιτικές πιέσεις, τα δεδομένα από τη σειρά δοκιμών το φθινόπωρο δεν επαρκούν προς το παρόν για πλήρη έγκριση…».

Για να το κάνουμε… λιανά: η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα ηλικιωμένα άτομα (55+) είναι από 42% ως 62%, δηλαδή οι πιθανότητες είναι περίπου 50-50, οπότε όποιος το κάνει θα παίξει τη ζωή του κορώνα-γράμματα!

Μήπως μπορεί να εξηγήσει ο… ρέκτης Κούλης Μητσοτάκης, γιατί καίγεται τόσο πολύ να εγκριθεί ένα τέτοιο εμβόλιο, που δεν παρέχει ουσιαστική προστασία στα άτομα που θα εμβολιαστούν μ’ αυτό; Το κάνει για την… ψυχή της φουκαριάρας της μάνας του, ή μήπως έχει πάρει γερή μίζα και παίζει το ρόλο του «λαγού»;

(ΥΓ): Να τον χαίρονται τα δίποδα ζώα που τον ψήφισαν! Κι ας μην πουν ποτέ πως δεν ήξεραν. Ήξεραν και παραήξεραν, αλλά τέτοιοι που είναι τέτοιος τους ταιριάζει!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.