21/03/2024
Του έχουν συγχωρέσει την έλλειψη κράτους δικαίου, τις υποκλοπές, τα Τέμπη ακόμα και το γεγονός ότι αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο
ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσον τον «χρήσιμο» σε αυτούς Κ. Μητσοτάκη, παρά τα σκάνδαλα τα οποία έχει προκαλέσει η κυβέρνησή του και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο κυβερνάει, γιατί τον χρειάζονται όσο διεξάγεται ακόμα ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Έτσι λοιπόν του συγχωρούν την έλλειψη κράτους δικαίου (που η ίδια η ΕΕ αναγνώρισε), που σημαίνει με λίγα λόγια αυταρχική διακυβέρνηση.
Του συγχωρούν την σφαγή των Τεμπών, του συγχωρούν τις υποκλοπές, του συγχωρούν την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε με τα περιβόητα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του συγχωρούν ακόμα και τα deals με τα οποία η χώρα συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο.
Γιατί το έξι φορές ακριβότερο αμερικανικό LNG είχε ένα κακό: Φαινόταν στους… λογαριασμούς ρεύματος.
Όλα τα ‘χουν συγχωρέσει.
Γιατί προσφέρει αφειδώς όπλα και πυρομαχικά που δεν είναι δικά του αλλά του ελληνικού λαού στην Ουκρανία, αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά γιατί από εκεί τα παίρνει και ταυτόχρονα είναι ίσως ο πιο ακραίος στις δηλώσεις του και στις ενέργειες του Ευρωπαίος ηγέτης κατά της Ρωσίας.
Ούτε η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει φτάσει σε τέτοια άκρα.
Σε ό,τι αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά τα οποία τα έχει πάρει από τα νησιά δημιουργώντας σοβαρό έλλειμμα στις αμυντικές τους δυνατότητες, να θυμίσουμε ότι έχει προσφέρει πολλές χιλιάδες βλήματα Πυροβολικού διαμετρήματος των 155 χλστ.
Βλήματα τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα ΕΑΣ για να τα παράξουν και φυσικά δεν υπάρχει χρηματοδότηση.
Θα πουν κάποιοι βέβαια ότι τα πυροβόλα των 155 χλστ. δεν είναι κρίσιμο οπλικό σύστημα αλλά για τους Ουκρανούς όμως είναι.
Σίγουρα πάντως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι κρίσιμα οπλικά συστήματα τα 60 φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Stinger και τα 32 ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ. που και αυτά τα πήραν από τα νησιά για να τα στείλουν στην Ουκρανία.
Και όμως παρόλο τον οπλισμό και τα πυρομαχικά που έχει στείλει στην Ουκρανία δεν είναι αυτή η πιο ακραία ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Προχώρησε σε ακόμα πιο ακραίες, όπως το να αποκλείσει την ρωσική εκπροσώπηση από τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου παρά το γεγονός ότι η τσαρική Ρωσία έπαιξε καίριο ρόλο στην ανεξαρτησία και στη δημιουργία του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους.
Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό.
Αλλά ούτε αυτό ήταν το «peak». Ο πρωθυπουργός το ξεπέρασε όταν όχι μόνο αρνείτο να δώσει έγκριση στους Ρώσους πολίτες να ψηφίσουν, αλλά έδωσε την έγκρισή του, μόνο όταν η Μόσχα έθεσε θέμα παραβίασης της συνθήκης της Βιέννης!
Και αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές! Και μάλιστα έσπευσε να δηλώσει ότι «Η Ελλάδα δίνει την έγκρισή της απρόθυμα»!
Τώρα, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμπαθεί την Ρωσία και τον Β. Πούτιν, πόσο «έξυπνα» είναι αυτά περί «απροθυμίας»; Και τι προσφέρουν στο εθνικό συμφέρον; Γιατί τόσο μένος;
Μήπως για να κρύψουν από τους Δυτικούς ότι, παρά το εμπάργκο, έχουν ξεκινήσει και αγοράζουν φυσικό αέριο από την Ρωσία (ναι, αθόρυβα, αλλά μαζικά) σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που αγόραζαν πριν τον πόλεμο;
Γιατί η κυβέρνηση αγοράζει ρώσικο αέριο και από τον Τurk Stream αλλά και από τον αζερικό ΤΑΡ, του οποίου το περιεχόμενο σε αέριο είναι κατά 80% ρωσικό!
Στην δε Τουρκία τα έδωσε όλα έχει εκχωρήσει την μισή ΑΟΖ με την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που σύναψε με την Αίγυπτο και στην οποία σταματάει την ελληνική ΑΟΖ στα μισά της χερσαίας Ρόδου στον 28ο μεσημβρινό!
Σε ό,τι αφορά την λέξη «απρόθυμα» που χρησιμοποίησε η ελληνική κυβέρνηση τι θα μπορούσε να απαντήσει η Ρωσία;
«Βάλαμε την υπογραφή μας για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά από θύμα» και θα μπορούσαν να το συνεχίσουν ακόμα χειρότερα λέγοντας «βάλαμε την υπογραφή μας για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αλλά απρόθυμα».
Γιατί στην Συμφωνία των Παρισίων η τότε Σοβιετική Ένωση είχε υπογράψει για την ενσωμάτωση των νησιών και η Ρωσία ως διάδοχο κράτος «κληρονόμησε» την υπογραφή αυτή.
Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία έβαλε την υπογραφή της στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα αλλά όντως απρόθυμα, γιατί ελέγχουν την έξοδο στην ανατολική Μεσόγειο.
Για αυτόν το λόγο της δόθηκαν τότε τα τρία αγκυροβόλια στο Αιγαίο (το ένα στην Αστυπάλαια).
ΠΗΓΗ: www.pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.