Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί εξαφάνισαν την Έκθεση της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα;

23/12/2022

Έκθεση της ΕΛΑΣ «Για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα έτους 2021» που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, ξαφνικά… εξαφανίστηκε μυστηριωδώς!

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία της εξαφανισμένης Έκθεσης είναι και τα ακόλουθα…

Κατά το 2021, δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα τριακόσιες πενήντα οχτώ (358) εγκληματικές ομάδες με 2.538 μέλη, οι μισές από τις οποίες αποτελούντο –αμιγώς ή κατά συντριπτική πλειοψηφία- από Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιπες μισές από διάφορους αλλοδαπούς.

Πάμε στη σελίδα 64, όπου γίνεται αναφορά στις εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι «ελληνικές» ήταν το 63% του συνόλου. Αλλά, το 84% των συγκεκριμένων συμμοριών, αποτελείτο από τους λεγόμενους «Ρομά».

Σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες, οι «ελληνικές» αποτελούσαν το 65%, με τις μισές σχεδόν εξ’ αυτών (48%) να αποτελούνται από «Ρομά» (σελίς 68).

Στις εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν κλοπές και διακίνηση κλεμμένων τροχοφόρων, το ποσοστό των «ελληνικών» οργανώσεων ήταν 70%, ενώ το 38% εξ’ αυτών αποτελείτο από «Ρομά» (σελίς 69).

Παρόμοια στοιχεία υπάρχουν και για την διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κ.τ.λ.), όπου σημαντικό είναι και πάλι το ποσοστό των «Ρομά»…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.