Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Δύο ακόμη υπουργοί από το κλεφτοΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, στους ήδη υπάρχοντες πρώην πασόκους υπουργούς, που στελεχώνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προστέθηκαν ακόμη δύο: η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ανέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Μυρσίνη Ζορμπά που ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά της χρόνια. Το 1986, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων (1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992). Μέχρι τις αρχές του 2000 εργάστηκε σε διάφορα πόστα στις Βρυξέλλες ενώ από το 2002 έως το Μάρτιο του 2004, διετέλεσε γενική γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Διετέλεσε, επίσης, υπουργός Υγείας (2009-2010), αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις (2010-2012) κ.λπ. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 2012, έχοντας καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, γεγονός που προκάλεσε τη διαγραφή της από το κλεφτοΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι η Ξενογιαννακοπούλου, πριν μερικά χρόνια, είχε υποστηρίξει πως σε ένα ενιαίο «προοδευτικό μέτωπο», ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, αποδίδοντας παράλληλα εύσημα στον Τσίπρα για την ανάδειξη της αναγκαιότητας δημιουργίας μιας πλατιάς «προοδευτικής συμμαχίας».
Η Μυρσίνη Ζορμπά προέχεται από το ΚΚΕ εσωτερικού και επί σειρά ετών εργάστηκε ως εκδότρια (του αριστερού εκδοτικού οίκου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»). Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 προσχώρησε στο κλεφτοΠΑΣΟΚ. Η Ζορμπά το 2000-2004 διορίστηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα. Το χρονικό διάστημα 2009-2015 διετέλεσε Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Κώστα Σημίτη.

Κάλεσμα για ένα «ευρύ προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο» απηύθυναν οι συριζαίοι υπουργοί Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Παππάς, πανηγυρίζοντας παράλληλα την «έξοδο» της Ελλάδας από τα Μνημόνια. Στο προσκλητήριο έσπευσαν να ανταποκριθούν αρκετά πασοκόσκυλα, τα οποία θα προστεθούν στα αναρίθμητα άλλα που έχουν στελεχώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Π. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.